Să oferim fiecărui cuplu căsătorit din România oportunitatea de a-și sărbători și înfrumuseța căsnicia. Căsătoria înseamnă mai mult decât o promisiune sau un angajament între un bărbat şi o femeie, sau mai mult decât un document semnat în fața autorităților statului. Căsătoria este un legământ prin care un bărbat şi o femeie devin una, inseparabil, se completează reciproc și asigură continuitatea si echilibrul omenirii.

De ce Saptamana Casatoriei?

In lumea intreaga exista ziua mamei, ziua copilului, ziua tatalui, dar nu exista o zi a familiei. Si pentru ca familia include nu doar o persoana, ci mai multe, de ce sa nu subliniem importanta familiei propunand nu doar o zi de sarbatoare, ci chiar 7 zile.

Este Saptamana Casatoriei  doar o sarbatoare a cuplului casatorit sau pot sarbatori si copiii in vreun fel?

Se stie ca cel mai frumos dar pe care parintii il pot face copiilor este sa aiba o relatie armonioasa si echilibrata, care sa poata fi un model pentru copiii lor si un context de crestere armonioasa care sa dezvolte in copii valori adevarate. Asadar, chiar daca Saptamana Casatoriei se vrea a fi un context de celebrare si imbunatatire a relatiei dintre sot si sotie,  oricand se pot organiza evenimente in care copiii sa constientizeze valoarea familiei in general si valoarea propriei familii in particular. Vezi – idei de evenimente si promotii

Voi primi finantare pentru evenimentul pe care doresc sa-l organizez?

Marriage Week Romania este un simplu grup de initiativa al evenimentului Saptamana Casatoriei, promovand evenimentul in sine, participand la interviuri, conferinte de presa, etc.. Orice actiune pe care Marriage Week Romania o intreprinde se bazeaza in totalitate pe donatii care au ca scop acoperirea diverselor costuri de promovare.  Din acest motiv Saptamana Casatoriei nu isi poate asuma in nici un fel  responsabilitate financiara pentru proiectul/ideea/initiative nici unei organizatii/asociatii/institutii/firme.

Este Saptamana Casatoriei o initiativa religioasa sau politica?

Saptamana Casatoriei se doreste a fi un eveniment supraconfesional, in care fiecare cult in parte are posibilitatea de a celebra si promova casnicia potrivit propriei credinte. Totusi, Grupul de Initiativa al Saptamanii casatoriei promoveaza valorile crestine ale familiei si defineste casatoria ca fiind unirea dintre un barbat si o femeie.

Initiativa Saptamanii Casatoriei se doreste a fi una apolitica. In cazul in care insa diferite grupari politice doresc sa organizeze eveniemente cu ocazia acestei sarbatori, sunt binevenite, fara a implica in nici un fel echipa Saptamana Casatoriei.

Ce pot sa face eu?

Daca esti dornic de a promova valoarea familiei si de a incuraja pe cei din jur sa faca din familia lor o prioritate,  te invitam sa accesezi pagina Orzanizatorilor.